< CARLO NV zeefdruk, lettering, digitaal printen, reclameschildering BEVEREN OOST-VLAANDEREN, DEURNE ANTWERPEN – Bedrijfsgeschiedenis

Bedrijfsgeschiedenis

Carlo evolueert samen met de technologie en zijn klanten!

Een stukje geschiedenis …

Op 13 januari 1942 wordt Karel Verbist 21 jaar. Uitgerekend op die dag vraagt hij zijn handelsregister aan en gaat hij officieel van start als eenpersoons reclameschildersbedrijf. Plaats van het gebeuren: een werkplaats van 35 m² te Antwerpen in de Familiestraat 70. Hoofdactiviteit op dat moment is letters en decoraties op winkelruiten en panelen schilderen.

Intussen trouwt Karel en in 1951 komt zijn echtgenote mee in de zaak. Om ook seriewerk aan te kunnen, wordt er schoorvoetend gestart met zeefdruk. Vanaf 10 borden of affiches gebruiken ze voortaan dit procédé. Wegens plaatsgebrek verhuist de zaak in 1963 naar huisnummer 25 in dezelfde straat. Daar staat een oppervlakte van 200 m² ter beschikking.

In 1970 vervoegt zoon Ivo de gelederen. Zeefdruk wordt een tweede volwaardige afdeling. Er worden machines aangekocht en zeefdruk wint aan belang. Stickers en panelen drukken, behoort nu tot de dagelijkse activiteiten.
In 1974 wordt de eenmanszaak omgevormd naar een p.v.b.a.

In 1978 barst het bedrijf uit zijn voegen en worden de buren van nummer 27 geannexeerd. Door deze aankoop verdubbelt de beschikbare oppervlakte zodat het machinepark opnieuw wat ruimer opgesteld kan worden.
In 1984 koopt de firma Carlo als een van de eersten in België een computergestuurd letter-snijsysteem. Dit vormt de start van een bloeiende afdeling.

In 1986 verandert de vennootschapsvorm van p.v.b.a. naar n.v. en trekt oprichter Karel Verbist zich terug uit de zaak. Zeefdruk en computergesneden teksten en logo’s vormen een steeds groter deel van de activiteit.
In 1991 zijn ook de twee panden in de Familiestraat hopeloos te klein geworden. Carlo n.v. verhuist naar een splinternieuw bedrijfsgebouw van 1000 m² aan de Middelmolenlaan 18 in Deurne. Ondertussen vormt de echtgenote van zoon Ivo samen met 2 werkneemsters het basisteam van Carlo n.v. In de ruime werkplaats kunnen allerhande grote opdrachten uitgevoerd worden en groeit het bedrijf rustig verder. Er wordt een tweede automatische druklijn aangekocht. De computersystemen worden telkens opnieuw aangepast en winnen alsmaar aan belang.

Vandaag bedrukt Carlo alle vlakke materialen tot formaat 100 x 140 cm; we beletteren bestelwagens, vrachtwagens en panelen; beschilderen spandoeken, panelen en sporadisch ook nog bestel- en vrachtwagens. Aanvullend printen we digitaal op alle soepele kunststoffen. We bieden u als klant een ‘full service’. We kunnen leveren op korte termijn. Welke vraag u ook heeft, onze organisatie is erg flexibel en we kunnen ons makkelijk aanpassen.